Menu

Zwemles

REGELS OMTRENT CORONA
Zwemlessen

- In de kleedkamer draag je een mondkapje als je 13 jaar of ouder bent, daarnaast houdt je 1,5m afstand.
- Graag zo snel mogelijk uit-, en aan kleden. En direct na afloop de accommodatie via de achteruitgang verlaten.
- Maximaal 1 begeleider per kind helpt met omkleden. (Graag thuis al zwemkleding aantrekken) 
- Zwemtas met handoek mag blijven hangen in de kleedkamer.
- Pas 5 minuten voor het einde van de zwemles is de deur weer open om je kind op te halen.
- Denk bij het verlaten van de accommodatie ook aan je mondkapje!

Diploma zwemmen
- Bij het diploma zwemmen mogen geen ouders aanwezig zijn. Ouders/begeleiders kunnen bij de receptie hun telefoonnummer achter laten en zullen super leuke filmpjes van het diplomazwemmen ontvangen van hun topper.

Zwemles in `t Timpke; nog steeds veilig en vertrouwd

Zwemles in 't Timpke: jouw kind centraal!

Op een veilige, prettige, ontspannen en speelse manier bezig zijn in het water. Dat is ons motto!
Het team bestaat uit volledig gediplomeerde enthousiaste zwemonderwijzers. We hechten er veel waarde aan dat ieder in eigen tempo kan leren zwemmen en dat we veel speelse vormen gebruiken. Al onze zwemactiviteiten zijn daarop ingericht.

We werken met 5 fases tot we bij zwemdiploma A zijn. Iedere fase heeft een eigen opbouw en aandachtpunten.
Centraal staan in alle fases de 8 basis elementen:
1. te water gaan
2. onder water gaan
3. drijven
4. watertrappen
5. draaien
6. survival
7. ademhaling
8. voortbewegen

Op deze pagina kun je de inhoudelijke informatie vinden over het zwemonderwijs. 
Het zwemlesaanbod met de eisen
Opgeven voor zwemles
Kledingeisen
Prettig om te weten

Zwemlesaanbod en de eisen:

- Spetterles
Spetterles in voor kinderen van 4 tot 4;5 jaar als goede en leuke voorbereiding op de eerste zwemles.
Stap voor stap laten we de kind aan water wennen. In een klein bad leren drijven, springen en zich veilig leren bewegen. Zo is de eerste zwemles straks een stuk minder spannend. Een half uur lang kunnen ze lekker bewegen, plezier maken en hun energie kwijt! Spetterles wordt op vrijdag middag van 13.45 - 14.15 uur gegeven. Als uw kind 4;5 is gaan we bekijken wat het zwemniveau is en of ze kunnen instromen in de gewone lesgroep, op het niveau wat bij het kind past.
Heeft uw kind geen ouder en kind zwemmen gedaan of geen Guppy-certificaat heeft, maar wel vrij; dan mogen ze komen voorzwemmen om te bekijken of ze het niveau van de spetteles al aan kunnen.


- Diploma A t/m C van het Zwem-ABC:
In principe lessen wij zonder drijfmiddelen. Wij hebben de filosofie dat kinderen moeten voelen wat ze doen en wat daar de reactie op is. Ook maken de kinderen in de eerste of tweede les al kennis met het diepe bad. Vertrouwen is de basis voor het leerproces. Op die manier leren we de kinderen wat het diepe water met hen doet en hoe ze daar, al heel snel op kunnen reageren. Deze "survival techniek" biedt de kinderen vanaf de eerste momenten zwemonderwijs al tools om te overleven in diep water. Tijdens het traject naar hun zwemdiploma houden wij in het leerlingvolsysteem de voortgang van het kind bij. Deze kunt u op gewenst moment bekijken.

In het traject naar het A-diploma werken we met 5 fasen; Zeehond, Dolfijn, Octopus, Haai en Diploma-A. Wanneer uw kind aan de eisen voldoet van bepaalde fase krijgt hij/zij een 'Certificaat'! Zijn er nog wat onderdelen die nog wat beter geoefend kunnen worden, dan krijgt uw kind een 'dikke duim' De groepsgrootte voor Diploma-A is maximaal 10 kinderen. Ieder kind wordt als individu gevolgd, dus een groep gaat niet in zijn geheel over.

Klik op de linkjes hier onder om het filmpje te bekijken per fase en wat de bijbehoorende (kleding) eisen zijn voor elk certificaat/diploma-A.

Zeehond

Dolfijn

Octopus

Haai

Diploma A 

Klik op de linkjes hier onder om het filmpje te bekijken voor het B en C diploma met daarbij de bijbehorende (kleding) eisen;

Diploma B

Diploma C

Gemiddeld heeft een kind rond de 50 klokuren nodig om zijn/haar A-diploma te halen. Voor B en C-diploma staat gemiddeld tussen de 8 en 16 klokuren. Bij het behalen van het C- diploma is je kind een echte vriend van het water!

Opgeven voor zwemles:
Het opgeven voor zwemles kan vanaf 3jaar, we hebben de mogelijkheid om vanaf 4;5 jaar te starten met zwemles. Soms geeft het starten op de basisschool en kort daarna van de zwemlessen best veel onrust en is het voor sommige kinderen beter om te wachten totdat zij in groep2 zitten van de basisschool. Ons advies: "kijk naar je kind; is hij/zij er al aan toe?
Leuk om te weten: Op het moment dat uw kind is aangemeld voor zwemles, mag hij/zij al gratis komen spelen en zich voorbeiden in het ondiepe water tijdens het recreatief zwemmen (uiteraard wél onder begeleiding van een volwassene) 

Uw kind kan starten, en nu?

Huishoudelijke mededeling:
De ouders/begeleiders worden verzocht om tijdens de zwemles het “natte gedeelte” uitsluitend te betreden met blote voeten, badslippers of overschoenen. Overschoenen zijn verkrijgbaar in de automaat bij kleedkamer 4 (€ 0,50). Tijdens de les kun je plaats nemen in de kantine. Binnenkort kun je ook meekijken op het scherm in de kantine naar de zwemlessen in het diepe bad. 

Dan als laatste nog even dit:
In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemlesdiploma`s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid. Wij  hebben echter de licentie nationale zwemdiploma`s en worden elk jaar onafhankelijk getoest door de stichting Nationale Raad Zwemveilingheid (NRZ)  zo weet je als ouder zeker dat je de zwemlessen van het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en - veiligheid.

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:

Dus kies bewust en ga voor zekerheid.
Kijk voor meer informatie en voor veelgestelde vragen van andere ouders op www.allesoverzwemles.nl

Nogmaals; Welkom en graag tot ziens in dit mooie zwembad!!

Geschreven door Decorsign op zaterdag september 30, 2017

Permalink -

« Contact - Schoolzwemmen »